Roger Lundin ny VD för Solatum Hus&Hem AB


Roger Lundin kommer närmast från en tjänst som fastighetschef på Övikshem AB och har lång och bred erfarenhet från fastighetsbranschen.

Roger Lundin har haft en lång rad chefspositioner inom fastighet- och byggbranschen hos en rad etablerade aktörer inom såväl bygg- som förvaltarsidan.

Roger Lundin är 53 år gammal, ursprungligen från Örnsköldsvik men har bott i Sollefteå i snart 25 år. Han tillträder som VD den 1 mars 2018.

– Jag har trivts mycket bra som fastighetschef i Övikshem AB men möjligheten att få jobba i min hemkommun och bidra till att utveckla Solatum och Sollefteå kommuns utveckling ser jag som en stor möjlighet, säger Roger Lundin.

– Rogers erfarenheter och kunskaper är precis de vi behöver för att fortsätta utveckla Solatum Hus&Hem AB. Jag är också nöjd med att vi har kunnat hitta rätt kompeten på korttid och i vår egen kommun, säger Susanne Lindahl, ordförande Solatum Hus&Hem AB.

Bolaget nuvarande VD Timo Siikaluoma meddelade under hösten att han lämnar bolaget efter sex år för att bli VD för Ekeröbostäder.