Skip to main content
logo

Är du en hemmafixare?

Du har rätt att själv måla eller tapetsera i din lägenhet. Andra saker som du får göra är till exempel att byta golvlister, innerdörrar, fönsterbrädor eller montera persienner. Tänk dock på att arbetena måste göras fackmannamässigt och att förändringen, valet av färger till exempel, inte får vara för extrem.

Innan du själv målar eller tapetserar i din lägenhet rekommenderar vi att du kontaktar oss, då kan vi informera dig om vilka färg- och tapetval vi använder oss av. Detta för att sedan om du flyttar ut ska slippa bli ersättningsskyldig för att återställa bostaden i ursprungligt skick.

Vad du inte får göra
Det är inte tillåtet att ändra lägenhetens planlösning genom att ta bort eller sätta upp en fast vägg eller göra ett valv mellan två rum. Du får heller inte måla eller sprutlackera köksluckor, garderobsluckor eller dörrar.

Du får inte kakla eller måla själv i ditt badrum. Eftersom fuktspärren i badrummet är viktig är det inte heller tillåtet att borra i väggar eller golv utan tillåtelse från din områdeschef.

Elinstallationer och lagning av elektrisk utrustning ska du överlåta till en fackman. Gör en felanmälan på 0620-68 22 22 om strömbrytare, vägguttag och fasta installationer behöver lagas eller bytas.

Om du är det minsta osäker på vad du själv får göra i lägenheten kan du alltid kontakta din områdeschef så hjälper han dig.