Skip to main content
logo

Tips & regler

Håll trapphuset fritt från saker!
Trapphuset är en viktig utrymningsväg och en brand i trapphuset kan få svåra konsekvenser. Därför måste det hållas rent från saker som kan börja brinna, till exempel barnvagnar, skor, pulkor och dörrmattor med mera.

Trapphuset är din väg ut och räddningstjänstens väg in om det brinner. Även ambulanspersonal med bår måste kunna komma fram.

Trappstädning
Saker i trapphuset försvårar dessutom arbetet för de som städar våra trapphus. Det är inte meningen att de ska behöva flytta undan saker för att komma åt att städa rent. Resultatet blir istället att smuts, damm och sand dras in i lägenheterna och att trivseln minskar för de som bor i huset.

Sommartid är grillning
Sommar och fina dagar, då är det mysigt att tända grillen och sitta ute och äta.

Men grillning kan vara ett besvär för din granne, tänk på att det lätt blir rök och matos. Därför är det viktigt att du som har uteplats eller balkong visar hänsyn till dina grannar.

Hos oss får ni inte använda grill med öppen låga på balkongen, risken för brand är alldeles för stor.

 • Använd de iordningställda grillplatserna som finns på ert område eller ta med en egen grill till grönområdet. Kom ihåg att städa upp efter er och släcka ordentligt så att inte elden blossar upp igen eller att någon annan skadas.
 • Använd elgrill, den ger inte ifrån sig så mycket rök och brandrisken minskar.

Prata gärna med dina grannar innan ni grillar, så blir det ingen obehaglig överraskning.

Tvättstugan
Rent och fint i tvättstugan!
Tvättstugan är ett gemensamt utrymme som du delar med dina grannar. För allas trivsel är det viktigt att du följer de regler som gäller. Självklart lämnar du tvättstugan ren och snygg. Lika viktigt är att hålla den tvättid man bokat och självklart inte ta någon annans tid.

 • Du bokar tid genom att placera din bokningscylinder på önskad tid och dag på bokningstavlan, cylinder ska sitta kvar under hela tvättiden.
 • Du får inte ta någon annans inbokade tvättid! Detta gäller även om tvättstugan verkar tom, den som bokat tvättiden kan vara försenad av olika anledningar.
 • Om du inte kommer att använda din inbokade tvättid måste du så fort som möjligt plocka bort din tvättcylinder från bokningstavlan.
 • När du tvättat klart så skall du se till så alla maskiner, skåp och torkrum är rengjorda.

 

Du som hyresgäst sköter om följande:

 • Tvättmaskinen: torka av ovansidan och rengör
  tvättmedelsfacken
 • Torktumlaren: rengör ovansidan och filter
 • Torkskåp: rengör filter och golv
 • Avställningsytor: torka av
 • Golv: våt torkas eller sopas

Det finns många som är allergiska, därför är det inte tillåtet att röka i, eller ta med sig husdjur till tvättstugan.

Om något går sönder – felanmäl direkt
Om något fel uppstår ringer du felanmälan på telefon 0620-68 22 22 eller gör
en felanmälan direkt här på webben.