Skip to main content
logo

Covid-19

Här samlar vi information om kring Covid-19 och vad som händer hos oss på Solatum Hus&Hem AB.

 

Stanna hemma om du är sjuk!

För att undvika smittspridning ska du inte gå i skolan eller komma på jobbet om du är sjuk.

Alla med symtom på luftvägsinfektion (förkylning), även lindring, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Folkhälsomyndigheten påpekar att det är särskilt viktigt att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till jobbet om de får symptom på luftvägsinfektion. Anhöriga bör också undvika onödiga besök på sjukhus och trygghetsboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara. Du som är ovaccinerad bör ta särskilt hänsyn till andra människor och särskilt de äldre.

 

Avrådan av besök på våra trygghetsboenden i samråd med Sollefteå kommun.

På grund av risken för smittspridning avråder vi besök på trygghetsboenden som inte är nödvändiga. Detta gäller oavsett om du har symtom eller inte. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara.

Vid symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas dessa att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Tänk på att tvätta händerna ofta, använda handdesinfektion, hosta och nys i armvecket och stanna hemma om du är sjuk.

 

Okända som ringer på dörren 

Vi vill påminna er om att vara försiktig och tänka er för vilka personer ni släpper in i lägenheten. Solatums personal har kläder där man tydligt ser att de jobbar på Solatum och vi bokar oftast en tid innan vi kommer på besök.

Vi frågar aldrig efter kontonummer eller Bank-ID.

 

Länkar för mer information:

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

Sollefteå Kommun

 

Uppdaterad 2022-03-01