Solatum söker Utvecklingsledare Bredbandsbullerbyar

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Solatum Hus&Hem AB.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot bolagets övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Sollefteå kommun ligger i natursköna Ångermanland där älvdalarna kantas av dramatiska nipformationer. Här kombineras närhet till bärrika skogar och småstadscharm med ett spännande näringsliv. I kommunen finns ca 20 000 innevånare, varav ca 8 500 bor i Sollefteå tätort. Junsele, Ramsele, Näsåker, Långsele och Undrom är exempel på livskraftiga samhällen i kommunen. Sollefteå är en kraftfull kommun där människan står för kraften tillsammans med skogen, vinden och vattnet.

Solatum Hus&Hem AB ägs av Sollefteå kommun och är ett allmännyttigt kommunalt bostadsföretag. Företagets affärsidé är att tillhandahålla ett tryggt boende samt ändamålsenliga lokaler, allt i trivsam miljö. Företaget har drygt 1200 lägenheter och förvaltar enligt avtal kommunens fastigheter såsom skolor, förskolor, brandstationer m.m. Företaget har 60-talet anställda.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av landsbygdsutveckling. Tillsammans med ideella krafter (bland andra Omställningsnätverket) vill vi att du utforskar och belyser förutsättningarna för ett nytt byaväsende. Detta genom bland annat byggande av moderna och attraktiva bostäder för människor som vill leva hållbart på landsbygden.
Vi söker dig som har erfarenhet av landsbygdsfrågor, är kunnig i demokratiska processer och har vana av projektledning. Du bör ha lätt att ta kontakt med andra människor och vara kommunikativ.

Du ska skapa en utvecklingsplan för nya bosättningar i ett landsbygdsområde inom Sollefteå kommun. Det innebär bland annat att på olika sätt marknadsföra och skapa intresse för inflyttning till Bredbandsbullerbyar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för Landsbygdsutveckling i samverkan. Tillsammans med Solatum Hus&Hem AB och omställningsnätverket för demokratifrågor så vill vi att du belyser förutsättningarna som underlättar bosättning och sysselsättning på landsbygden Detta genom byggande av moderna och attraktiva bostäder för människor som vill leva hållbart på landsbygden och främjar därmed inflyttning till kommunen och breddar underlaget till såväl kommersiell service som offentlig service och som kan arbeta på distans samt är intresserade av att verka inom jordbruk och för hållbar matproduktion.

Vi vill att du har en akademisk grundutbildning.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid / deltid
50% i 1 år, till att börja med

Tillträde:   2018-12-03
Vi kommer att intervjua löpande så vänta inte med att söka.

Tidsbegränsad till:   2019-12-02
Projektanställning

Ansökan

Ansök senast:   2018-11-30

Referensnummer:   A819816

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid:   Dagtid

Kontakt

Kontaktpersoner

Maria Ledin-Kindberg
HR-ansvarig
0620-68 28 61
070-296 87 77
maria.ledin-kindberg@solleftea.se
Roger Lundin
VD
0620-682854

roger.lundin@solleftea.se

Thorsten Laxvik
Solatum styrelse

070-5200761